Volcán Poás, Costa Rica

Op 2704 meter hoogte ligt de Poas Vulkaan. Een vulkaan die het laatst is uitgebarsten in 1953, maar bubbelen en bruisen doet de vulkaan nog steeds.

De vulkaan heeft twee kratermeren: Laguna Caliente en Lake Botos. Tijdens de korte wandeling door het bos naar de eerste krater ruik je dat het de krater niet ver is. Fijn voor de mensen die van de zwavelgeur houden, niet zo fijn voor de rest. Laguna Caliente is indrukwekkend, Lago Botos is misschien nog indrukwekkender. Lago Botos is azuurblauw meer. Geen meertje om vissen te vangen; door de zuurgraad is er geen leven mogelijk.

Volcán Poás is de meest toegankelijke vulkaan die ik ooit bezocht heb. Op vijf minuten lopen van de parkeerplaats en rolstoelvriendelijk. Gek genoeg voelt de plek een beetje vreemd, om plotseling zo’n uitzicht cadeau te krijgen zonder er eerst uren voor te hebben gelopen.

Tips:

 • Kom vroeg! Het park opent om 8 uur en het is aan te raden er om dat moment te zijn. Rond 10 uur ’s ochtends komen de wolken boven Poás drijven, voor een goed uitzicht dien je dus voor deze tijd aan te komen.
 • Bekijk eerst de kraters en neem daarna de tijd om nog even rond te kijken in het bezoekerscentrum. Het is er niet groot, maar je leert wat meer over deze indrukwekkende vulkaan.
 • Wandelschoenen zijn niet nodig. Op natte dagen zijn dichte schoenen wel fijn, anders voldoen zelfs slippers.

7 Replies to “Volcán Poás, Costa Rica”

 1. Supermooi en gave foto’s! Ik ben zo gek op vulkanen, dat ruige vind ik geweldig 🙂

  1. Dankjewel Karlijn! Ontzettend indrukwekkend 🙂 Vooral als het nog een beetje borrelt en bruist, bijzonder de natuur.

 2. Gaaf landschap! Bijzonder dat je hier in een paar minuten al bent. Ben ook gewend om voor zo’n view meer moeite te doen!

  1. Haha ja, het voelt een beetje alsof je het niet verdient 😉

 3. Wat mooi! Ik moet daar echt eens heen. Zo makkelijk ook inderdaad, met zo een mooi uitzicht als resultaat!

 4. Tja, die zwavelgeur inderdaad… daar wordt een normaal mens niet blij van. Maar wat een mooie plek en wat een gave foto’s heb je er gemaakt. Super hoor!!

 5. Ziet er echt geweldig uit! Ik ben zelf ook door Costa Rica gaan reizen voor slechts 2 weken en heb dit niet kunnen bezichtigen 🙁 Nog maar een keer daarheen dan 🙂

Geef een reactie