Brussel: waar kom je voor een etentje

Brussel is een van de meest multiculturele steden van Europa. Waar ik ook loop op straat, elke dag hoor ik weer verschillende talen. Door die verschillende nationaliteiten heeft Brussel ook veel verschillende (authentieke) keukens. Hier is mijn selectie van Belgische en internationale restaurants die ik de afgelopen tijd heb ontdekt.

Taverne Ambelis
In dit Grieks-Cypriotisch restaurant vlakbij Montgomery krijg je goede (grote) porties voor een redelijke prijs. Geen top-end maar goed eten in een gezellige taverne welke mij terugbrengt naar Cyprus. De gegrilde halloumi en de warme feta als voorgerecht zijn een aanrader. Lekkere Griekse huiswijn.
Avenue de l’Armée 41

Taverne du Passage
Als je in het centrum van Brussel bent en je hebt honger: dit is een goede optie. Klassieke uitstraling van het restaurant en de obers. De keuken is traditioneel Belgisch met een Frans tintje. Goede prijs-kwaliteit verhouding en snelle service. De Filet American (de Belgische Steak Tartare) zijn net als de Belgische stoofpotjes en de mosselen goedgekeurd.
Galerie de la Reine 30

DSC_0539

Sukhothai
Voor 25 of 34 euro heb je hier een prima keuzemenu. Een assortiment van verschillende voorgerechten + keuze uit drie hoofdgerechten + (goede!) koffie of thee. De porties zijn niet zo groot, maar het eten is smakelijk en de serveerster bijzonder vriendelijk. Geen groot restaurant, wel knus.
Avenue d’Auderghem 135

DSC_0336

O Liban
Het beste Libanese eten in Brussel. Ga voor verschillende mezze en bestel een tafel vol koude en warme hapjes zoals taboulah salade, fatayer, inktvisringen, houmous en vele andere specialiteiten. Zo’n drie gerechten per persoon is genoeg, maar met meerdere personen heb je nog meer keus 😉 Reserveren is handig in het weekend, ook al is het restaurant (wanneer je de tuin meerekent) aardig groot, het loopt snel vol.
Chaussée de Vleurgat 324

DSC_0032

8 Replies to “Brussel: waar kom je voor een etentje”

 1. Die laatste ziet er goed uit! Ben gek op de Libanese keuken :)!

  1. Ja hè, heerlijk! Ik heb pas geleden nog een leuk Libanees/Syrisch restaurantje ontdekt. Ik zal er de volgende keer over schrijven!

 2. Leuk artikel! Ga zeker binnenkort O Liban eens uitproberen.
  Mijn aanraders in Brussel zijn; Chez Oki – een mix van de Japanse en Franse keuken. Cool Bun – knus hamburger restaurant, de burgers zijn echt to die for.

  1. Dank voor je tips Yael, ik ga ze uitproberen en laat je weten wat ik ervan vond 🙂

 3. Ohhhh! Die Sukhothai! En die laatste ook trouwens. Libanees heb ik niet heel vaak gegeten, maar wat ik er van heb gehad was zo yummy voor de tummy. Ik wil NU naar Brussel 😉

  1. Om het je makkelijker te maken: het aanbod qua restaurants in Brussel is groter en de prijzen liggen lager dan in Nederland 😉

 4. Fijne tips! Ik ben in Maart weer in Brussel te vinden dus dat komt goed uit 🙂

  1. Leuk! Veel plezier 🙂

Geef een reactie